VOER HIER UW SLOGAN IN

Fondsen Helmond en Omstreken

Fondsen die naast financiële ondersteuning aan projecten/instellingen ook (nood)ondersteuning bieden aan individuen/particulieren:


Stichting Thomas van Villanova

Doel: Verlenen van financiële steun aan nieuwe initiatieven op het gebied van maatschappelijke opvang, armoedebestrijding en kansarme jeugd. Ook donatie of lening mogelijk voor individuele problematiek na blootlegging financiële situatie en indien schriftelijk ingediend door een professionele hulpverlener verbonden aan een instelling voor maatschappelijk en/of welzijnswerk. Bij het verlenen van steun valt een onderscheid te maken tussen bijdragen (Regulier budget), giften (Giftenfonds) en particuliere noodhulp (Sociaal fonds).villanova Regio: Zuid-Oost Brabant en Nederlandse Antillen Informatie: Corry Hobbelen: 0492- 520845 E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanvraagprocedure/formulier op de website


Beelsfundatie

Doel: Ondersteunen van mensen, die ondanks hard werken en buiten hun schuld, in de financiële problemen gekomen zijn. De ondersteuning kan bestaan uit: donatie, lening of hulp door informatieverstrekking. Mensen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een uitkering van een gemeente kunnen geen beroep doen op de Beelsfundatie, omdat een bijdrage van de Beelsfundatie wordt ingehouden op hun uitkering. Voorwaarde is dat mensen hun financiële situatie blootleggen. Als de uitkering ten goede komt aan individuele personen, kan ook een rechtspersoon een beroep doen op de Beelsfundatie. Regio: Helmond en Zuid-Oost Brabant Informatie: www.beelsfundatie.nl E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanvraagformulier op de website


Stichting Helmond Zorg Lambertus

Doel: Medefinanciering van (medische)zorg die niet via reguliere kanalen wordt verleend. Max. €1000 per jaar per aanvraag. Regio: Gemeente Helmond Informatie: L. van Asten. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geen website)


Fondsen die financiële ondersteuning bieden aan (vernieuwende) projecten:


Stichting Steun Welzijnszorg Helmond

Doel: Projecten in zorg en welzijn financieren (maatschappelijk werk, jeugdzorg, ouderen, enz.) Geen steun aan particulieren, geeft donaties van een paar 100 euro tot €10.000 Regio: Zuidoost Brabant.welzijn Informatie: C. (Carine) de Jager-Picokrie (voorzitter) E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanvraagprocedure op de website


Subsidiefonds Kruisvereniging

Doel: De Stichting richt zich vooral op verenigingen, instellingen en organisaties, werkzaam in de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg in de gemeente Helmond. De projecten kunnen betrekking hebben op educatie, kennisoverdracht, verenigingsleven en vrijwilligerswerk. Projecten met betrekking tot de extramurale vrijwilligerszorg c.q. mantelzorg in Helmond genieten de voorkeur. De steun wordt bij voorkeur gegeven voor eenmalige opstartkosten en vernieuwende projecten. Geen subsidie wordt verleend voor exploitatiekosten of voor dekking van een tekort. De stichting verleent ook geen particuliere noodhulp. Regio: Helmond e.o.kruis Informatie: J.A.G. Wijnen (secretaris) E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanvraagprocedure op de website.


Stichting Het Vervolg

Doel: Projecten in de zorgsector financieel ondersteunen. De stichting heeft een groot budget tot haar beschikking.vervolg Onlangs geschonken aan een verzorgingshuis, museum en een film over mantelzorg gefinancierd. Regio: Gemeente Deurne e.o. Informatie: Hans Oomen E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geen website)


Coovels Smits Stichting

Doel: Ondersteuning sociale, maatschappelijke en culturele initiatieven. Projectaanvraag gebeurt via de secretaris. Ondersteunt ook particuliere projecten, geen structurele projecten. Financiële verantwoording achteraf is voorwaarde. Regio: Noord Brabantcoovels Informatie: H.J. Baeten. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Coovels-Smits Stichting Groenstraat 84 5071ED Udenhout (geen website)


Tips bij het opstellen van een aanvraag subsidie

  • Geef ALLE informatie die je hebt, geen schets of concept maar een concreet plan
  • Let op de doelstelling van het fonds
  • Denk aan spreiden over meerdere fondsen
  • Voldoe aan alle voorwaarden van de aanvraagprocedure en vul de formulieren zo volledig mogelijk in
  • In het algemeen wordt geen financiële ondersteuning verleend voor exploitatiekosten van instellingen. Als er onzekerheid/onduidelijkheid bestaat over de aanvraagprocedure en/of doelstelling van een van de fondsen kan meer informatie worden gevonden op de website van het fonds of via het aangegeven contactadres.

subsidie